Hibernal suché 21/22

České zemské víno - suché

Cukernatost při sběru - 22,5° (pozdní sběr)

Zbytkový cukr - 6,6g

Kyselina - 8g

Alkohol - 13%

Objem - 0,75l

č.š. - 16/22

1634725896-piktogramy

Můžeme doručit do:
5.12.2024
250 Kč
Skladem (>50 ks)

Popis vína:

Vůně připomíná květ a list černého rybízu s tóny jarní louky. Chuť je naleželá a čistá, s náznaky angreštu, bílého rybízu a sušených bylinek. Závěr je prodloužený s elegantní zakulacenou kyselinkou. Celkově jde o víno s bohatým aromatickým profilem, vyváženou chutí a komplexní paletou jemných tónů. 

Toto jedinečné víno spojuje harmonii dvou odlišných ročníků a dvou specifických výrobních postupů. Ročník 2021, vyráběný metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu, se setkal s ročníkem 2022, vytvořeným v nerezovém tanku.

V případě ročníku 2021 byla použita metoda SUR LIE - Battonage, což znamená, že víno fermentovalo spontánně, bez přidání ušlechtilých kvasinek. Tato autentická metoda výroby respektuje přirozené kvasinky obsažené ve slupce bobulí, což zvýrazňuje jedinečnost místa vzniku a přidává osobitý charakter našim vínům. Pokud máte zájem o více informací, můžete si přečíst podrobný článek o SUR LIE - Battonage na stránce https://www.vinovnici.cz/clanek/105-sur-lie.

Na druhé straně, ročník 2022 prošel výrobou metodou řízeného kvašení v nerezových nádobách, s opětovným spontánním procesem fermentace a využitím přirozených kvasinek ze slupky bobulí. Tato tradiční metoda zdůrazňuje charakter místa vzniku a podtrhuje jedinečnost našich vín. Oba ročníky byly pak pečlivě spojeny, aby vytvořily víno, které přináší rozmanité nuance a výrazné osobitosti obou použitých technik.

V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy, ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní, následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu, abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru.

Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny, zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů.

O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://www.vinomapa.cz/vino-hibernal/

Kategorie: Suché

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu