Polish 20230625 163600829
  • 1 z 3
 

Hibernal polosuché 2021

 

Vůně: výrazné aroma černého rybízu

Chuť: rybíz s grepovou dochutí

Objednejte 6 libovolných lahví = doprava kurýrem zdarma ! Po Karlovarském kraji rozvezeme osobně a zdarma již od 1 lahve.  

České zemské víno - polosuché

Cukernatost při sběru - 22° (pozdní sběr)

Zbytkový cukr - 13g

Kyselina - 10,7g

Alkohol - 13%

Objem - 0,75l

č.š. - 13/21

1634725896-piktogramy

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
27.9.2023
230 Kč
   
Kód produktu 200
Kategorie Polosuché
 

Víno bylo vyrobené metodou řízeného kvašení v nerezových nádobách. Fermentováno spontánně neboli divoce. Původní metoda výroby, kdy se nepoužívá ušlechtilých kmenů kvasinek. Využívají se kvasinky přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tento způsob fermentace více reflektuje místo vzniku a podtrhují osobitost našich vín.

Ve vinohradu se chováme tak, aby jsme maximálně eliminovali počet postřiků. K hubení plevelů nepoužíváme herbicidní látky, ale využíváme strojní okopávání plevelů. Což není kolikrát stoprocentní. Musíme poté vyrazit po staru a vzít motyku do ruky a zbytky okopat ručně. Trávu se snažíme sekat v co nejvzdálenějším termínu, aby jsme dali přírodě šanci rozvinout svou flóru. Keře révy provzdušňujeme a osečkujeme ručně. Stejně tak i sběr hroznů na podzim probíhá ručně a díky tomu můžeme nevhodné hrozny nesbírat a tím udržet nejvyšší kvalitu materiálu pro výrobu našich vín. 

K výrobě vín nepoužíváme žádné další přídatné látky, kterých je neuvěřitelně mnoho. Vína tímto způsobem můžete dobarvit, zkrášlit chuť a vůni nebo odkyselit, potažmo přisladit. Toto v našich vínech rozhodně nenajdete. 

Vůně: výrazné aroma černého rybízu

Chuť: rybíz s grepovou dochutí

O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://www.vinomapa.cz/vino-hibernal/

Hodnocení na webu mojelahve.cz - HIBERNAL polosuché 2021