Sevar suché 2019

Vyprodáno
Sevar suché 2019
České zemské víno - suché
 
Cukernatost při sběru - 21,5° (pozdní sběr)
 

Zbytkový cukr - 0,7g

Kyselina - 6,1g

Alkohol - 13%

Objem - 0,75l

č.š. - 12/19

1634725896-piktogramy

250 Kč
Momentálně nedostupné (>50 ks)

Popis vína: 

Barva je temně rubínová až inkoustová. Víno je nefiltrované. Vůně je jemná s tóny fialek, zralých ostružin a černých třešní. Chuť je opulentní s marmeládovými tóny tmavého ovoce - borůvek, ostružin, černých třešní a černého bezu. Závěr harmonizuje vyzrálá ostružinová kyselinka a náznak exotického koření. Celkový projev je hutný a sametový.

Ponecháno 4 týdny na slupkách. V dubovém sudu si víno poleželo 9 měsíců. Následně 6 měsíců sedimentovalo v nerezové nádobě. 

Výroba tohoto vína prošla unikátní metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu. Na rozdíl od běžných postupů bylo fermentováno spontánně, což znamená divoce, bez použití ušlechtilých kmenů kvasinek. Tento původní přístup k výrobě vína vylučuje použití umělých kvasinek a spoléhá na ty přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tato metoda fermentace více reflektuje konkrétní místo vzniku a zdůrazňuje jedinečný charakter našich vín.

A co to znamená SUR LIE - Battonage? Pokud vám toto termínu nic neříká, nezoufejte! Je to podrobně popsáno zde: https://www.vinovnici.cz/clanek/105-sur-lie. Tento článek vám poskytne komplexní a srozumitelný pohled na tuto zajímavou metodu, kterou uplatňujeme při výrobě našich vín.

V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy, ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní, následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu, abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru.

Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny, zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů.

Při výrobě našich vín se zcela vyhýbáme používání jakýchkoli dalších přídatných látek, kterých je na trhu nepřeberně. Tyto látky jsou často využívány k dobarvení, obohacování chuti a vůně nebo ke kyselosti a slazení vín. V našich vínech určitě nenajdete žádné takové prvky.

 

O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://cs.wikipedia.org/wiki/Sevar

Kategorie: Vyprodáno

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu