Sevar rosé frizzante polosladké 2021

Vůně: aroma lesních plodů (jahoda, malina) a smetany

Chuť: vyšší zbytkový cukr umocňuje chuť lesních jahod a malin ve spojení s bublinkami vybízí k letnímu popíjení.

České zemské víno - polosladké

Cukernatost při sběru - 21° (pozdní sběr)

Zbytkový cukr - 35,5g

Kyselina - 6,9g

Alkohol - 10,5%

Objem - 0,75l

č.š. - 19a/21

1634725896-piktogramy

250 Kč
Momentálně nedostupné

Víno bylo vyrobené metodou řízeného kvašení v nerezových nádobách. Fermentováno spontánně neboli divoce. Původní metoda výroby, kdy se nepoužívá ušlechtilých kmenů kvasinek. Využívají se kvasinky přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tento způsob fermentace více reflektuje místo vzniku a podtrhují osobitost našich vín.

Ve vinohradu se chováme tak, aby jsme maximálně eliminovali počet postřiků. K hubení plevelů nepoužíváme herbicidní látky, ale využíváme strojní okopávání plevelů. Což není kolikrát stoprocentní. Musíme poté vyrazit po staru a vzít motyku do ruky a zbytky okopat ručně. Trávu se snažíme sekat v co nejvzdálenějším termínu, aby jsme dali přírodě šanci rozvinout svou flóru. Keře révy provzdušňujeme a osečkujeme ručně. Stejně tak i sběr hroznů na podzim probíhá ručně a díky tomu můžeme nevhodné hrozny nesbírat a tím udržet nejvyšší kvalitu materiálu pro výrobu našich vín. 

K výrobě vín nepoužíváme žádné další přídatné látky, kterých je neuvěřitelně mnoho. Vína tímto způsobem můžete dobarvit, zkrášlit chuť a vůni nebo odkyselit, potažmo přisladit. Toto v našich vínech rozhodně nenajdete. 

Vůně: aroma lesních plodů (jahoda, malina) a smetany

Chuť: vyšší zbytkový cukr umocňuje chuť lesních jahod a malin ve spojení s bublinkami vybízí k letnímu popíjení.

 O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://cs.wikipedia.org/wiki/Sevar

Hodnocení na webu mojelahve.cz - SEVAR FRIZZANTE polosladké 2021

Kategorie: Vyprodáno
Zpět do obchodu