Rinot natural suché 2020

zlata_medaile_2022

Barva opalizující, medová. Ve vůni se zprvu objevuje jemné koňakové aroma, následuje svěží pomeranč s kandovanou kůrou. Chuť jemně likérová se svěžím červeným pomerančem. Tělnatý střed opanuje chuť připomínající domácí pomerančový džus (samo včetně kůry) a závěr doplní pikantní kořenitý vjem po růžovém pepři.
Mnohovstevnatost a vyšší alkohol tohoto naturálu umožňuje, jej ucucávat jak v malých doušcích při pokojové teplotě, tak i na ledu, jako osvěžující long drink s kouskem sladkého pomeranče a lehce říznutý šumivkou.  

České zemské víno - suché

Cukernatost při sběru - 22° (pozdní sběr)

Zbytkový cukr - 0,2g

Kyselina - 5,3g

Alkohol - 13,5%

Objem - 0,75l

č.š. - 07/20

1634725896-piktogramy

 

250 Kč
Momentálně nedostupné (>5 ks)

Víno bylo vyrobené metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu. Fermentováno spontánně neboli divoce. Původní metoda výroby, kdy se nepoužívá ušlechtilých kmenů kvasinek. Využívají se kvasinky přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tento způsob fermentace více reflektuje místo vzniku a podtrhují osobitost našich vín.

SUR LIE - Battonage. Že vám to nic neříká? Nezoufejte, skvěle popsáno je to zde - https://www.vinovnici.cz/clanek/105-sur-lie

Ve vinohradu se chováme tak, aby jsme maximálně eliminovali počet postřiků. K hubení plevelů nepoužíváme herbicidní látky, ale využíváme strojní okopávání plevelů. Což není kolikrát stoprocentní. Musíme poté vyrazit po staru a vzít motyku do ruky a zbytky okopat ručně. Trávu se snažíme sekat v co nejvzdálenějším termínu, aby jsme dali přírodě šanci rozvinout svou flóru. Keře révy provzdušňujeme a osečkujeme ručně. Stejně tak i sběr hroznů na podzim probíhá ručně a díky tomu můžeme nevhodné hrozny nesbírat a tím udržet nejvyšší kvalitu materiálu pro výrobu našich vín. 

K výrobě vín nepoužíváme žádné další přídatné látky, kterých je neuvěřitelně mnoho. Vína tímto způsobem můžete dobarvit, zkrášlit chuť a vůni nebo odkyselit, potažmo přisladit. Toto v našich vínech rozhodně nenajdete. 

Ponecháno 6 týdnů na slupkách. V dubovém sudu si víno poleželo 9 měsíců. Následně 6 měsíců sedimentovalo v nerezové nádobě. 

Vůně: květového medu a dřeva

Chuť: lehké výluhy bylin a třísloviny.

 O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://cs.wikipedia.org/wiki/Rinot

Hodnocení na webu mojelahve.cz - RINOT NATURAL suché 2020

 

Kategorie: Vyprodáno
Zpět do obchodu