Novinka Efekt lupa
 

Hibernal natural suché 2020

 

Barva líbivě bronzová, vůně decentní po jostě a angreštu. Chuť výrazná, svěží, čistá, po kůře z pomeranče a vysušující dlouhotrvající příjemné tříslovince s herbálně-angreštovým podkresem. Nejlépe si vychutnáte při teplotách o malinko vyšších než se podávají bílá vína a po dostatečném provzdušnění.

Objednejte 6 libovolných lahví = doprava kurýrem zdarma ! Po Karlovarském kraji rozvezeme osobně a zdarma již od 1 lahve.  

České zemské víno - suché

Cukernatost při sběru - 21° (pozdní sběr)

Zbytkový cukr - 0,1g

Kyselina - 7,1g

Alkohol - 12%

Objem - 0,75l

č.š. - 11/20

1634725896-piktogramy

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
27.9.2023
250 Kč
   
Kód produktu 299
Kategorie Naturální
 

Víno bylo vyrobené metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu. Fermentováno spontánně neboli divoce. Původní metoda výroby, kdy se nepoužívá ušlechtilých kmenů kvasinek. Využívají se kvasinky přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tento způsob fermentace více reflektuje místo vzniku a podtrhují osobitost našich vín.

SUR LIE - Battonage. Že vám to nic neříká? Nezoufejte, skvěle popsáno je to zde - https://www.vinovnici.cz/clanek/105-sur-lie

Ve vinohradu se chováme tak, aby jsme maximálně eliminovali počet postřiků. K hubení plevelů nepoužíváme herbicidní látky, ale využíváme strojní okopávání plevelů. Což není kolikrát stoprocentní. Musíme poté vyrazit po staru a vzít motyku do ruky a zbytky okopat ručně. Trávu se snažíme sekat v co nejvzdálenějším termínu, aby jsme dali přírodě šanci rozvinout svou flóru. Keře révy provzdušňujeme a osečkujeme ručně. Stejně tak i sběr hroznů na podzim probíhá ručně a díky tomu můžeme nevhodné hrozny nesbírat a tím udržet nejvyšší kvalitu materiálu pro výrobu našich vín. 

K výrobě vín nepoužíváme žádné další přídatné látky, kterých je neuvěřitelně mnoho. Vína tímto způsobem můžete dobarvit, zkrášlit chuť a vůni nebo odkyselit, potažmo přisladit. Toto v našich vínech rozhodně nenajdete. 

Ponecháno 4 týdny na slupkách. V dubovém sudu si víno poleželo 9 měsíců. Následně 6 měsíců sedimentovalo v nerezové nádobě. 

Popis: Barva líbivě bronzová, vůně decentní po jostě a angreštu. Chuť výrazná, svěží, čistá, po kůře z pomeranče a vysušující dlouhotrvající příjemné tříslovince s herbálně-angreštovým podkresem. Nejlépe si vychutnáte při teplotách o malinko vyšších než se podávají bílá vína a po dostatečném provzdušnění.

Víno je nefiltrováno. Případný sediment není závadou vína. Doporučujeme dekantaci. Pokud nemáte dekantační nádobu, plně si vystačíte se skleněným džbánkem. Nechte lahev chvíli odstát a poté pomalinku vylejte po stěnách nádoby džbánku nebo dekentační nádoby. Díky tomu zajistíte vínu delší provzdušnění, které mu velmi svědčí.