Víno vzniklo pomocí metody řízeného kvašení v nerezových nádobách a bylo fermentováno spontánně, tj. divoce. Jedná se o tradiční metodu výroby, kde není používáno ušlechtilých kmenů kvasinek. Namísto toho využíváme kvasinky, které se přirozeně nacházejí ve slupce hroznů. Tato forma fermentace lépe odráží místo původu vína a zdůrazňuje jedinečnost našich vín.
V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy, ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní, následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu, abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru.
Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny, zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů.
Při výrobě našich vín se zcela vyhýbáme používání jakýchkoli dalších přídatných látek, kterých je na trhu nepřeberně. Tyto látky jsou často využívány k dobarvení, obohacování chuti a vůně nebo ke kyselosti a slazení vín. V našich vínech určitě nenajdete žádné takové prvky.
Cuvée No.1895(název vycházi z data vzniku stodoly ve které vyrábíme naše vína) obsahuje hrozny odrůd Muller Thurgau 60% a Kerner 40%
Popis vína:
Toto víno nabízí bohatou a lákavou vůni s ovocným aromatem, ve kterém se prolíná jemný tón muškátu a lípy. V chuti dominuje příjemná ovocnost, která evokuje chuť zralých broskví a šťavnatých hroznů. Tato ovocná paleta je podtržena vyšším zbytkovým cukrem, což dodává vínu sladší charakter a plnost. Celkově jde o víno, které láká svým harmonickým spojením ovocných tónů s lehkým sladkým nádechem, vytvářející pohodový a chutný zážitek.
Hodnocení na webu mojelahve.cz - CUVÉE NO.1895 polosladké 2021
Kategorie: | Polosladké |
---|