Novinka Efekt lupa
 

Sevar suché 2021

 
Víno barvy temně rubínové až inkoustové, nefiltrované s jemnou vůní fialek, zralých ostružin a černých třešní.
V opulentní chuti dominují marmeládové tóny z tmavého až černoplodého ovoce. Zejména borůvek, ostružin, černých třešní a plodu černého bezu. Celkově hutný sametový projev harmonizuje v závěru vyzrálá ostružinová kyselinka a špetka exotického koření.
 

Objednejte 6 libovolných lahví = doprava kurýrem zdarma ! Po Karlovarském kraji rozvezeme osobně a zdarma již od 1 lahve.

České zemské víno - suché

Cukernatost při sběru - 21° (pozdní sběr)

Zbytkový cukr - 0,1g

Kyselina - 5,8g

Alkohol - 13%

Objem - 0,75l

č.š. - 18/21

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
27.9.2023
250 Kč
   
Kód produktu 287
Kategorie Červené
 

Víno bylo vyrobené metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu. Fermentováno spontánně neboli divoce. Původní metoda výroby, kdy se nepoužívá ušlechtilých kmenů kvasinek. Využívají se kvasinky přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tento způsob fermentace více reflektuje místo vzniku a podtrhují osobitost našich vín.

SUR LIE - Battonage. Že vám to nic neříká? Nezoufejte, skvěle popsáno je to zde - https://www.vinovnici.cz/clanek/105-sur-lie

Ve vinohradu se chováme tak, aby jsme maximálně eliminovali počet postřiků. K hubení plevelů nepoužíváme herbicidní látky, ale využíváme strojní okopávání plevelů. Což není kolikrát stoprocentní. Musíme poté vyrazit po staru a vzít motyku do ruky a zbytky okopat ručně. Trávu se snažíme sekat v co nejvzdálenějším termínu, aby jsme dali přírodě šanci rozvinout svou flóru. Keře révy provzdušňujeme a osečkujeme ručně. Stejně tak i sběr hroznů na podzim probíhá ručně a díky tomu můžeme nevhodné hrozny nesbírat a tím udržet nejvyšší kvalitu materiálu pro výrobu našich vín. 

K výrobě vín nepoužíváme žádné další přídatné látky, kterých je neuvěřitelně mnoho. Vína tímto způsobem můžete dobarvit, zkrášlit chuť a vůni nebo odkyselit, potažmo přisladit. Toto v našich vínech rozhodně nenajdete. 

Ponecháno 6 týdnů na slupkách. V dubovém sudu si víno poleželo 9 měsíců. Následně 6 měsíců sedimentovalo v nerezové nádobě. 

Popis:  

O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://cs.wikipedia.org/wiki/Sevar